skip to Main Content

Drassanes metro station reform

Drassanes is one of the few stations where the hallways and sidewalks are at the same height. We take take advantage of this to seek continuity of space. A single skin that allows us to solve the heterogeneity of the station prior the renovation. The prefabricated GRC (Glass Reinforced Concrete) panels allowed us to create such a continuous and adaptable system to the different elements. Finishing details similar to the interior of a train’s wagon that hosts everything passengers need and provides a clean and bright appearance. If the users were comets their trails would weave together along their paths by the station. The lighting and the panels of the connecting tunnel reflect this idea of lives that cross daily.

Client: Transportes Metropolitanos de Barcelona
Location: Barcelona
Area: 1.500 m2 ㎡
Program: transportation

Project: 2008
Construction: 2009
Budget:

Creative director: Jordi Fernández, Eduardo Gutiérrez
Executive director: Eduardo Gutiérrez
Team: Carmelo Zappulla, Bernardo Magalhaes y Jordi Farell arquitecto técnico: Xavier Badia (Vinclament) fotografía: Lluís Ros

Back To Top