skip to Main Content

Panoramic House

Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. Vivienda de lujo unifamiliar en Barcelona, diseño único adaptado para la familia que lo habita, hemos aplicado un sistema constructivo inteligente, sostenible y eficiente. 2 / 12 foto

Panoramic House, unique home with the landscape as the protagonist

Is a project the new construction single-family located near Barcelona. A building is projected, consisting of a ground floor, a first floor, and a basement. Due to the topographic inclination, it was decided to position the volume in the highest part of the terrain. The constructed area is 390 m². The surface of the plot is covered with low vegetation, with some shrubs scattered around the perimeter of the plot.

Fully oriented to the landscape, the house takes advantage of the length of the plot to locate all the dependencies oriented to the best views. On the ground floor, there is the independent kitchen and a dining room area, connecting with a large outdoor terrace where an infinity pool has been installed.

On the first floor, there is a study with a terrace, two bedrooms, and the main suite with an independent terrace. The house is surrounded by a perimeter garden and has independent access to the car park and entrance hall with an open staircase protected by a vertical lattice.

For this reason, the orientation of this house gives a great role to the landscape, turning it into one more architectural element and creating a scenic effect.

Is a unique project that has been specifically designed for the family that inhabits it, in which the studio has applied an intelligent and sustainable construction system, and in which ad hoc materials have been used for this environment.

Interior Spaces

Accesses the house from the street level, where there is a hall with a storage closet and an adapted sink. In front of the access, the door is the kitchen, a large space with a work area, food, and laundry, which is related to the outside through the large window.

The daytime living area is located on the ground floor, as a place to interact, relax and enjoy the free space of the terrace, pool, and garden. The first floor is used as a rest and study area. The small basement is the place to protect vehicles and housing facilities.

Exterior space has been designed as an extension of the interior. A wooden platform overlooks a large swimming pool and the access area and spaces between the platform and the boundaries of the plot are covered with grass.

Vertical communication of the house consists of a one-way staircase that connects the basement, the ground floor, and the first floor. Extra space has been provided for an elevator if it is needed in the future.

Turning to the right, there’s access to the main space of the house: a large living room, with a dining room and study-library area. All the space opens onto a large area with a porch and the outdoor pool.

The first floor can be considered an “isolated” world destined to rest. In one of the extremes, a broad study emerges. From the corridor, there is access to a single bedroom, a common bathroom, a double bedroom, and the suite that has a large dressing room, bedroom, full bathroom, and access to the terrace.

Volumetry

Has almost 5 meters from the upper floor and it had been made with a post-tensioned structure that is commonly used in bridges, creating an outdoor living-dining room space to enjoy all year. On the façade, the use of large prefabricated GRC pieces and angular geometries create a “technological look” that contrasts with the warm natural wood.

Project: 2016
Location: Barcelona
Area: 390 ㎡
Program: residential

Creative director: Eduardo Gutiérrez,
Jordi Fernández
Executive director: Jordi Fernández

Team: Georgina Morales, Marc Canut, Estel·la Bosch, Nico Millán y Luka Kreze
BIM manager: Javier Fernández y José Antonio Molina (Kubbs)
Technical Architect: Xavier Badia (Vinclament)
Interiorismo: Irene Sánchez Bernal (ISB)
3D visualization: Marc Canut
Photography: Adrià Goula
Vertical Garden: VERDTICAL

Panoramic House, unique home with the landscape as the protagonist

Is a project the new construction single-family located near Barcelona. A building is projected, consisting of a ground floor, a first floor, and a basement. Due to the topographic inclination, it was decided to position the volume in the highest part of the terrain. The constructed area is 390 m². The surface of the plot is covered with low vegetation, with some shrubs scattered around the perimeter of the plot.

Fully oriented to the landscape, the house takes advantage of the length of the plot to locate all the dependencies oriented to the best views. On the ground floor, there is the independent kitchen and a dining room area, connecting with a large outdoor terrace where an infinity pool has been installed.

On the first floor, there is a study with a terrace, two bedrooms, and the main suite with an independent terrace. The house is surrounded by a perimeter garden and has independent access to the car park and entrance hall with an open staircase protected by a vertical lattice.

For this reason, the orientation of this house gives a great role to the landscape, turning it into one more architectural element and creating a scenic effect.

Is a unique project that has been specifically designed for the family that inhabits it, in which the studio has applied an intelligent and sustainable construction system, and in which ad hoc materials have been used for this environment.

Interior Spaces

Accesses the house from the street level, where there is a hall with a storage closet and an adapted sink. In front of the access, the door is the kitchen, a large space with a work area, food, and laundry, which is related to the outside through the large window.

The daytime living area is located on the ground floor, as a place to interact, relax and enjoy the free space of the terrace, pool, and garden. The first floor is used as a rest and study area. The small basement is the place to protect vehicles and housing facilities.

Exterior space has been designed as an extension of the interior. A wooden platform overlooks a large swimming pool and the access area and spaces between the platform and the boundaries of the plot are covered with grass.

Vertical communication of the house consists of a one-way staircase that connects the basement, the ground floor, and the first floor. Extra space has been provided for an elevator if it is needed in the future.

Turning to the right, there’s access to the main space of the house: a large living room, with a dining room and study-library area. All the space opens onto a large area with a porch and the outdoor pool.

The first floor can be considered an “isolated” world destined to rest. In one of the extremes, a broad study emerges. From the corridor, there is access to a single bedroom, a common bathroom, a double bedroom, and the suite that has a large dressing room, bedroom, full bathroom, and access to the terrace.

Volumetry

Has almost 5 meters from the upper floor and it had been made with a post-tensioned structure that is commonly used in bridges, creating an outdoor living-dining room space to enjoy all year. On the façade, the use of large prefabricated GRC pieces and angular geometries create a “technological look” that contrasts with the warm natural wood.

Project: 2016
Location: Barcelona
Area: 390 ㎡
Program: residential
Creative director: Eduardo Gutiérrez,
Jordi Fernández
Executive director: Jordi Fernández
Team: Georgina Morales, Marc Canut, Estel·la Bosch, Nico Millán y Luka Kreze
BIM manager: Javier Fernández y José Antonio Molina (Kubbs)
Technical Architect: Xavier Badia (Vinclament)
Interiorismo: Irene Sánchez Bernal (ISB)
3D visualization: Marc Canut
Photography: Adrià Goula
Vertical Garden: VERDTICAL

Residencial Sant Isidre es un edificio plurifamiliar de 50 viviendas con un diseño innovador, ubicado el municipio de Sabadell, para el promotor Sorigué. El proyecto ha sido desarrollado integralmente con herramientas BIM para el diseño y gestión.
Back To Top