skip to Main Content

White Stone house

The house is thought and materialized in order to enhance the bond between those who live in it and the views from the hill towards the sea. Located in the outskirts of Barcelona, this Mediterranean single-family unit has generous openings over the blue horizon.

The distribution is organized in three floors, one underground where the parking, storage and pool facilities are located, and two others for the living areas of the house.

The ground floor holds the heart activities of this home, immediately connected with the exterior garden and pool area. The distribution is articulated from the large central space dedicated to the living room, with a double height, allowing the sun to penetrate in the core of the house. The kitchen opens to the living and to the terrace, where the barbecue is located, easily adapting to the needs of different events. A media room is placed on the other end, with smaller openings to keep the best atmosphere for movies and projections.

On the first floor, all the bedrooms and their respective bathrooms are located, with large windows facing the sea.

Finally, the vertical connections of the house go all the way till the terrace with 360° views.

 

Client: Privado
Location: Barcelona
Area: 550 ㎡
Program: residential

Project: 2019
Construction: 2021
Budget: -

Creative director: Eduardo Gutiérrez, Jordi Fernández
Executive director: Eduardo Gutiérrez
Team: Ernest Ruiz, Georgina Morales, Luciana Teodozio, Saúl Ajuria y Marc Canut.

Back To Top