skip to Main Content

Llano Amarillo seafront reorganization

The project is an approximation of the town towards the sea. The topography rises from the site flows which are organized in order to create a landscape that welcomes visitors by placing them in relation to the water. It rises from the program area and it connects through a path system the major patches of Mediterranean vegetation that covers it. The elevated position provides an overview of the whole, allowing to look at the sea throughout the pathway and making the interstitial valleys that host the program areas have their own micro environment. Thus we have a large park at city scale but with a system of ridges and grooves which allow us to create spaces at human scale.

Client: Ayuntamiento de Algeciras
Location: Algeciras
Area: 160.000 m2 ㎡
Program: culture+education, planning

Project: 2005
Construction: -
Budget:

Creative director: Jordi Fernández, Eduardo Gutiérrez
Executive director: Jordi Fernández
Team:

Back To Top