skip to Main Content

Green Nest House

Green Nest casa unifamiliar de prefabricado en madera con eficiencia energética. Green Nest casa unifamiliar de prefabricado en madera con eficiencia energética. Green Nest casa unifamiliar de prefabricado en madera con eficiencia energética. Green Nest casa unifamiliar de prefabricado en madera con eficiencia energética. Green Nest casa unifamiliar de prefabricado en madera con eficiencia energética. Green Nest casa unifamiliar de prefabricado en madera con eficiencia energética. Green Nest casa unifamiliar de prefabricado en madera con eficiencia energética. Green Nest casa unifamiliar de prefabricado en madera con eficiencia energética. Green Nest casa unifamiliar de prefabricado en madera con eficiencia energética. Green Nest casa unifamiliar de prefabricado en madera con eficiencia energética. Slide 2 / 12 foto

Live in nature, being nature

Located in the characteristic landscape of Plana de Vic, on the outskirts of Barcelona, this single-family house is built with a modern prefabricated wood system.

Raised with a C-shaped geometry that folds back on itself. The roof and the main façade are covered with layers of vegetation, giving continuity to the landscape and integrating the house with its surroundings. In this way, the footprint of the construction on the landscape is almost imperceptible.

Minimal environmental impact and high energy efficiency

The compact design and tight footprint of this house provides a maximum energy efficiency, both during construction and throughout its useful life.

  • 100% Zero emissions and minimal environmental impact
    All the energy consumed in the production process comes from renewable sources. Materials with minimal environmental impact are also used in the manufacturing process. The construction ensures the minimum production of waste throughout the life cycle of the home.
  • Objective zero cosume
    The house adapts to the principles of bioclimatic architecture to reduce energy demand.
  • 100% gray water recovery
    The house allows the reuse of 100% of the gray water for irrigation.
  • Healthy and digitized spaces
    The design focuses on the health and comfort of the people who inhabit the house. It uses healthy and natural materials, without contaminants. Every corner has been digitized to offer a better user experience when managing the home.

Functional program

The house is divided into two zones integrated through an interior patio that provides cross ventilation and allows the entry of natural light to illuminate the rooms that surround it.
In the front of the house are distributed the living-dining room and the main room. The kitchen, study and guest room are organized to the sides, framed by a small cantilever that extends over the perimeter of the roof.

The plot is surrounded by nature and located close to a river. In this context, the design looks for a total integration of the house with the exterior space through green roofs and large windows.

Construction system

The Green Nest House seeks to meet two main objectives: sustainability, in terms of its production and maintenance, and total integration with the landscape. The house is camouflaged by a simple effect in its geometry, looking ‘shy’ towards the neighbors while offering a compact design and maximum energy efficiency.

The warmth of the wood is transmitted through the entire external structure, as well as in the interior floors and walls. This makes it possible to create a high-performance construction system that in turn optimizes energy use.

Project: 2014
Location: Barcelona
Area: 140 ㎡
Program: residential

Creative director: Jordi Fernández,
Eduardo Gutiérrez
Executive director: Jordi Fernández

Team: Georgina Morales, Estel·la Bosch
y Nico Millán
Interior Design and 3D Visualization: Marc Canut
Construction Company: WES
Vegetable Surface: VERDTICAL

 

Live in nature, being nature

Located in the characteristic landscape of Plana de Vic, on the outskirts of Barcelona, this single-family house is built with a modern prefabricated wood system.

Raised with a C-shaped geometry that folds back on itself. The roof and the main façade are covered with layers of vegetation, giving continuity to the landscape and integrating the house with its surroundings. In this way, the footprint of the construction on the landscape is almost imperceptible.

Minimal environmental impact and high energy efficiency

The compact design and tight footprint of this house provides a maximum energy efficiency, both during construction and throughout its useful life.

  • 100% Zero emissions and minimal environmental impact
    All the energy consumed in the production process comes from renewable sources. Materials with minimal environmental impact are also used in the manufacturing process. The construction ensures the minimum production of waste throughout the life cycle of the home.
  • Objective zero cosume
    The house adapts to the principles of bioclimatic architecture to reduce energy demand.
  • 100% gray water recovery
    The house allows the reuse of 100% of the gray water for irrigation.
  • Healthy and digitized spaces
    The design focuses on the health and comfort of the people who inhabit the house. It uses healthy and natural materials, without contaminants. Every corner has been digitized to offer a better user experience when managing the home.

Functional program

The house is divided into two zones integrated through an interior patio that provides cross ventilation and allows the entry of natural light to illuminate the rooms that surround it.
In the front of the house are distributed the living-dining room and the main room. The kitchen, study and guest room are organized to the sides, framed by a small cantilever that extends over the perimeter of the roof.

The plot is surrounded by nature and located close to a river. In this context, the design looks for a total integration of the house with the exterior space through green roofs and large windows.

Construction system

The Green Nest House seeks to meet two main objectives: sustainability, in terms of its production and maintenance, and total integration with the landscape. The house is camouflaged by a simple effect in its geometry, looking ‘shy’ towards the neighbors while offering a compact design and maximum energy efficiency.

The warmth of the wood is transmitted through the entire external structure, as well as in the interior floors and walls. This makes it possible to create a high-performance construction system that in turn optimizes energy use.

Project: 2014
Location: Barcelona
Area: 140 ㎡
Program: residential
Creative director: Jordi Fernández,
Eduardo Gutiérrez
Executive director: Jordi Fernández
Team: Georgina Morales, Estel·la Bosch
y Nico Millán
Interior Design and 3D Visualization: Marc Canut
Construction Company: WES
Vegetable Surface: VERDTICAL

bioarquitectura para crear un edificio green de lujo y para conectar de nuevo con la naturaleza en espacios urbanos A modo de gran pulmón verde, se plantea una red de equipamientos y zonas verdes articuladas bajo un sencillo esquema de paseos peatonales en los terrenos del antiguo aeropuerto de Taichung.
Back To Top