skip to Main Content

CaixaForum Valencia

First prize in the ideas competition to run the new Caixaforum in Valencia within the Agora building. The project, developed with Enric Ruiz-Geli, JG engineers, BAC and Xpiral, consists of an intervention that gives content to the large envelope designed by Calatrava.

A large wooden surface creates the “agora” meeting space, while at the same time allowing to create the exhibition spaces necessary for the program.

Almost 6,000 square meters of rooms, auditorium, offices and services. A proposal that invites the public to enter, a refuge within the Ciutat de les Arts to learn, share, relax …

Client: Fundación Bancaria "LaCaixa"
Location: Valencia
Area: 6000 ㎡
Program: culture+education

Project: 2018
Construction: -
Budget:

Creative director: Enric Ruiz-Geli
Executive director: Enric Ruiz-Geli
Team: Arquitecto técnico: Ardèvol Estructuras: BAC Instalaciones: JG Arquitectura interior y mobiliario: Xpiral Integración BIM y colaboración arquitectura: ON-A

Back To Top