skip to Main Content

Pontifical Seminary Reformed

The project focuses on the conversion of the Seminary of Tarragona into a cultural space and a landmark for the city. A prestigious research centre where science, art, religion and history are part of the essence of the project. A clear intention to open the building to the public, to discover all its rooms and show the world a unique cultural heritage that is now hidden. To provide the building with the most modern technologies to host all sorts of cultural events but with great respect of the historical environment, preserving it and emphasizing it. Outstanding places as the chapel of Sant Pau, the Roman wall, the Paraninfo or the Historical Library are now displayed in all their glory in this contemporary proposal which is at the same time respectful and resolute.

Client: Arzobispado de Tarragona
Location: Tarragona
Area: 7.000 m2 ㎡
Program: culture+education

Project: 2009
Construction: 2012
Budget:

Creative director: Jordi Fernández y Eduardo Gutiérrez
Executive director: Jordi Fernández
Team: Joan Sorrondegui, Jordi Farell, Ricard Gonzalvo, Davidi Labori, Elena Roland, Belen Cruz y Georgina Morales
grafismo: Natalia Cambello (GROTESK DESIGN)
cálculo estructuras: Lluis Moya, Paulino Vicente y Cristian Pérez (BAC ECG)
ingenieria instalaciones: Francesc Vilella (JG INGENIEROS)
arquitecto técnico: Xavier Badia (Vinclament)

Back To Top